Tel: 0745.399.996   facebook  
Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Ramona Rosu


Ramona Rosu ramonarosu2000@yahoo.com
Tel.: 0745.399.996

Obstetricianul francez Fernand Lamaze, in anii '40, a realizat o metoda de control a durerii din timpul travaliului prin respiratie. De-a lungul timpului aceasta metoada a fost dezvoltata, gasindu-se si alte mijloace cu ajutorul carora femeile parcurg travaliul mai usor. Apreciata in toata lumea, metoda Lamaze de pregatire pentru nastere si-a extins orizonturile si ofera femeilor de pretutindeni informatii importante si despre alaptare, ingrijire a nou-nascutului, pe langa metodele de minimalizare a durerii din travaliu. Astfel, cursul format din 6 lectii detaliaza informatii despre sarcina, semnale de alarma travaliu prematur, nasterea normala, dar si cezariana, laptarea, ingrijirea nou-nascutului si masajul bebelusului.

Iata ca Lamaze a ajuns si in Romania, unde exista deja Educatori Prenatali recunoscuti international.

Pentru Ramona Rosu totul a inceput in timp ce era studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie "CAROL DAVILA", facultatea de Fiziokinetoterapie, cand o prietena "graviduta" o roaga sa ii faca masaj pentru ca durerile de spate specifice sarcinii ii dadeau mari batai de cap. Observand rezultate remarcabile de la o saptamana la alta, isi indreapta atentia si catre celelalte posibile programe pentru gravide si sustine programe de gimnastica special concepute pentru perioada de sarcina.

Sigur ca asta nu insemna tot; merge in maternitati si asista la nasteri, astfel intelegand nevoile viitoarelor mamici pentru a da nastere pruncilor cat mai usor.

Imediat ce Lamaze International a ajuns in Romania, urmeaza cursul de educatie prenatala si in scurt timp devine Educator Prenatal atestat International (LCCE).

Dar iata ca nu se opreste aici si ajuta mamicile in travaliu sa aplice metodele Lamaze, practicand si "functia" de Doula (suport psiho-emotional si fizic in travaliu), in masura in care unii medici obstetricieni sunt deschisi la metode noi.

In felul acesta imbina profesia de Fiziokinetoterapeut cu cea de Educator Prenatal Lamaze (LCCE) si Doula cu succes, considerand ca este "cea mai frumoasa activitate" pe care ar fi putut sa si-o aleaga atunci cand statea pe ganduri inainte de admiterea la facultate.

Parteneri