Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Parenting by Connection


Parenting by Connection este o abordare de parenting dezvoltata si impartasita parintilor din intreaga lume de organizatia Hand in Hand Parenting, prin intermediul instructorilor, inca din 1990.

Aceasta abordare are ca element central in relatia parinte-copil conectarea. Cele cinci instrumente ale acestei filosofii la baza ascultarea emotiilor, exprimarea si validarea lor, prin intermediul lor atingandu-se conectarea atat de mult dorita si benefica.

Ascultarea emotiilor prin plans, ascultarea emotiilor prin joaca, stabilirea limitelor, timpul special si parteneriatele de ascultare sunt cele cinci instrumente ce ne ajuta sa construim o relatie bazata pe incredere, empatie si respect cu copiii nostri.

Staylistening (ascultarea emotiilor prin plans) este instrumentul cu ajutorul caruia se realizeaza conectarea dintre parinte si copil atunci cand copilul exprima emotii prin plans. Acceptarea si validarea emotiilor exprimate creeaza un spatiu sigur unde parintele si copilul pot colabora, invata si creste impreuna.

Playlistening (ascultarea emotiilor prin joaca) ne ajuta sa ne conectam cu copiii nostri prin intermediul limbajului universal al copiilor, jocul. Putem folosi jocul ca punte de comunicare cu copilul, in scop terapeutic (pentru descarcarea emotiilor dificile) sau pur si simplu ca metoda de conectare.

Setting limits (stabilirea limitelor) este instrumentul pe care il folosim atunci cand stabilim limite in relatia cu copiii nostri. Este benefic pe termen lung sa stabilim limite cu empatie, blandete si respect, fara a rusina si rani copilul.

Special Time (timpul special) este drumul cel mai sigur catre conectarea dintre parinte si copil deoarece presupune ca parintele sa petreaca timp cu copilul, unu-la-unu, iar parintele sa isi concentreze atentia 100% la copil.

Listening partnership for parents (parteneriatul de ascultare) creeaza un spatiu sigur pentru ca parintele sa isi poata constientiza blocajele emotionale si sa poata lucra ele. De asemeni, parteneriatele de ascultare ajuta parintii sa depaseasca momentele dificile din relatia cu copiii lor prin exprimarea emotiilor reprimate de-a lungul timpului care creeaza patternuri de reactie ce pot rani sa inhiba copilul in dezvoltarea lui.

Dupa participarea la atelierele, cursurile si seminariile pe care le sustin:
  • veti invata cum sa reactionati atunci cand copilul plange,
  • veti afla cum sa gestionati un tantrum,
  • veti iti cum sa procedati cand este agresiv,
  • veti reusi sa puneti limite cu blandete, respect si empatie,
  • veti sti sa va conectati prin joaca,
  • veti putea recunoaste nevoile ce stau in spatele comportamentelor nedorite ale copiilor
  • veti sti cum sa lucrati cu propriile blocaje emotionale, veti intelege de ce reactionati in anumite moduri nedorite si veti putea sa faceti schimbari benefice pe termen lung pentru intreaga familie.

Puteti citi mai multe despre mine si calatoria mea prin viata ca parinte aici sau pe pagina Parinti Impreuna.

CAND? vezi calendarul (inscrieri ON LINE)

CU CINE? Alexandra Moga

Va asteptam cu drag!

Parteneri