Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Atasament prenatal


Relatia cu copilul tau incepe chiar din prima zi de sarcina!

Femeia insarcinata este prezenta pentru copilul ei cu toate dimensiunile fiintei sale. Ea nu il contine doar fizic, ci si emotional, mental, spiritual, iar el are nevoie de hrana afectiva pentru a se dezvolta sanatos. Atentia pe care i-o acorda mama prin vorbe, atingeri, ganduri, ii ofera aceasta hrana si il pregateste pentru lumea in care va intra.

Atasamentul bebelusului fata de figura materna se afla la baza sentimentului de siguranta fundamental de care are nevoie copilul in explorarea mediului si deci si in procesul de crestere.

Ce inseamna atasamentul prenatal?
Legatura emotionala
dintre viitoarea mama si bebelusul ei in timpul sarcinii.

Dezvoltarea atasamentului prenatal presupune un proces prin care femeia insarcinata traieste emotii si dezvolta sentimente fata de copilul ei, interactioneaza cu el si isi construieste identitatea materna (incepe sa se simta mama).

In cadrul Grupului de Dezvoltare a Atasamentului Prenatal invatam si exersam impreuna modalitati practice de relationare si comunicare afectiva cu bebelusul in timpul sarcinii.

Vom experimenta cum sa ne conectam la bebelus, sa ii transmitem mesaje de iubire si ganduri bune, sa ii percepem starile, prin exercitii de meditatie, constientizare corporala si relaxare, vizualizare creative, joc de rol.

Grupul este dedicat femeilor insarcinate cu primul bebelus dar si celor care sunt deja mamici cu experienta si urmeaza sa mai aiba un bebelus.

Viitoarele mamici

 • invata sa se acordeze la ritmul fatului, sa intre in contact cu el si sa perceapa starile acestuia
 • invata sa comunice cu bebelusul si sa gestioneze perioadele de stres
 • isi descopera si dezvolta abilitati materne
 • devin mai sigure si mai increzatoare in ele si fata de bebelus
 • se pregatesc pentru o nastere mai sigura si mai usoara

Beneficiile dezvoltarii atasamentului prenatal:

 • Legatura dintre mama si fat in timpul sarcinii este un factor determinant pentru calitatea relatiei dintre mama si bebelus dupa nastere. (Mamicile vor avea o legatura mai buna cu bebelusul nou-nascut si in viitor)
 • Mama devine mai constienta de sarcina si de fat, simte mai bine starea acestuia de bine sau disconfort, poate avea o sarcina mai sanatoasa.
 • Se dimineaza starile de anxietate si depresie, mama devine mai increzatoare in ea si in bebe.
 • Se creaza o baza de siguranta pentru bebelus (se simte in siguranta si increzator in parinti).
 • Comunicarea mama-bebe faciliteaza o nastere mai usoara , mai putin dureroasa (sunt ca o echipa care colaboreaza), nasterea devine mai putin traumatica.
 • Dupa nastere - bebelusii sunt mai linistiti si mai increzatori, au deja o legatura de siguranta cu mama, iar mama este mai pregatita pentru noul rol, isi cunoaste deja bebelusul, ii simte nevoile.
Va puteti inscrie prin soft-ul dedicat:
www.supersaas.com/schedule/pronatalita/inscrieri

Va asteptam cu drag,
Simina Angelescu, psiholog, educator prenatal Lamaze

Cost? vezi tarife

Cand? vezi calendar


Alti vizitatori au mai fost interesati de...

Yoga prenatala
Curs Lamaze

Parteneri