Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Mindfulness si hipnoza in sarcina


Mindfulness si hipnoza in sarcina

Datele de incepere pentru urmatoarele cursuri sunt:
Sambata de la 11:30

Pe masura ce femeia devine stapana pe propriul corp, va putea parcurge experienta sarcinii cu putere, curaj si incredere, bucurandu-se de intreaga calatorie.

Ce inseamna hipnoza si mindfulness si cum functioneaza ele in sarcina?

Hipnoza este o stare care apare natural, face parte din viata noastra si pe care o experimentam de cel putin doua ori pe zi: atunci cand suntem pe punctul de a adormi si dimineata cand aproape ne-am trezit. Este starea aceea confortabila in care nu ne-am trezit in intregime dar nici nu am adormit, acea stare ca de plutire. Unele persoane aseamana aceasta stare cu "a visa cu ochii deschisi".

Hipnoza acceseaza incostientul, si astfel, viitoarea mamica, eliberata de rigiditatea gandirii logice, rationale, va putea sa isi proceseze fricile, permitand corpului sa se relaxeze si sa raspunda la sarcina intr-un mod natural si confortabil.

Mindfulness-ul este diferit de hipnoza prin faptul ca te ajuta sa iti concentrezi intreaga atentie asupra prezentului, a starii de "aici si acum". De multe ori facem lucrurile ca si cum am fi pe pilot automat in timp ce mintea noastra zboara la o gramada de lucruri, fara sa fim cu adevarat atente la ceea ce facem si cum ne simtim. Mindfulness-ul te ajuta sa fii cu adevarat prezenta "aici si acum", constienta de corpul tau si bebelusul tau. Poate fi o metoda foarte buna de a te conecta cu bebelusul si cu schimbarile fizice care au loc pe perioada sarcinii.

Ce vom face impreuna?
  • Vom folosi tehnici de hipnoza si mindfulness pentru o relaxare profunda si gestionarea fricilor si anxietatilor din timpul sarcinii: respiratie mindfulness, relaxare musculara progresiva, imagerie dirijata;
  • Vom invata exercitii de relaxare pe care viitoarele mamici le pot face acasa singure sau cu partenerul;
  • Vom discuta, intelege si asculta experientele personale din timpul sarcinii si nu numai.

Structura workshop-ului:

Intalnirile vor avea loc o data pe saptamana, SAMBATA de la ora 11.30.

Va invit sa folosim impreuna cele doua tehnici pentru a gestiona anxietatea si fricile aparute pe perioada sarcinii si a atinge acel nivel de relaxare si liniste care sa ajute la conectarea cu bebelusul si stabilirea unei legaturi pozitive intre minte si corp pe perioada sarcinii.

CU CINE? Anca Diana Hodorogea, psiholog clinician si psihoterapeut in Hipnoza Clinica, Tehnici de relaxare si Terapie Ericksoniana

CAND? vezi calendarul (inscrieri ON LINE)

Parteneri