Tel: 0745.399.996   facebook  
Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Yoga pentru sarcina


Yoga pentru sarcina – cu Ramona Rosu 

Yoga este o filozofie si practica dezvoltata si perfectionata de mii de ani ce contribuie la gasirea si mentinerea echilibrului mental si fizic. De-a lungul anilor ea a fost “promovata” de numerosi maestrii, astfel conturandu-se diferite stiluri. Noi iti propunem un program de Hatha Yoga, compus din posturi ce maresc mobilitatea si rezistenta fizica. Acestea sunt asistate de un tip de respiratie profund (Ujjayi) ce poate fii de folos si la nastere.

Binecunoscuta Yoga, practica veche asiatica, este din ce in ce mai mult vehiculata si recomandata in Europa si America.

Ideea de baza a acestei practici este legata de armonizarea energiei interioare prin unele exercitii fizice recomandate zilnic. Foloseste respiratia in combinatie cu miscarile lente si naturale ale corpului astfel incat toate tensiunile organismului sa dispara.

De-a lungul timpului, “filozofia de viata” a europenilor s-a baza tot mai mult pe cercetare si descoperiri stiintifice. Cu toate ca evolutia pe aceste planuri a fost spectaculoasa, raman numeroase intrebari fara raspuns.

Sarcina reprezinta o etapa deosebita cu implicatii fizice si cu importante schimbari psihice si spirituale.

Plecand de la simplul fapt ca dintr-o data nu mai folosesti formularea “eu”, ci “noi”, realizam ca totul s-a schimbat.

Psihologii sustin faptul ca fiecare dintre noi detine un anume “bagaj informational” reprezentat de amintiri din timpul vietii intrauterine constientizate sau nu, scoase la lumina mai mult sau mai putin. Singura legatura dintre copil si lumea exterioara (sursa de evenimente “memorabile”) este reprezentata de mama – femeia insarcinata. Fiecare experienta si stare emotionala traita de mama este transmisa catre copil, de la stress, la teama si pana la exaltare, fericire si bucurie. Asadar, este extrem de important ca starea de spirit in timpul sarcinii sa fie pozitiva si calma, obiective indeplinite de Yoga.

Prin Yoga realizam o armonizare interioara, se calmeaza tumultul cotidian si aduce o noua perspectiva intregului proces.

In timpul vietii intrauterine, copilul este mare consumator de oxigen si tu esti singura persoana in masura sa i-l oferi.

Daca in alte orase ale lumii Yoga pentru sarcina este deja un lucru normal, iata ca si in Bucuresti poti experimenta aceasta varianta.

Incearca sa te documentezi bine in timpul sarcinii (vorbeste cu specialistii) pentru ca la nastere sa fii in masura sa iti asculti organismul si sa lasi instinctual matern sa-si urmeze calea intelegand tot si de ce.

 

Inainte de a veni la Yoga Prenatala este necesar sa ai cel putin 14 saptamani de sarcina si acordul medicului ginecolog care supravegheaza sarcina, alaturi de inscriere on line aici: http://www.supersaas.com/schedule/pronatalita/inscrieri

 

Te astept cu drag!

Ramona

www.pronatalita.ro

 

 

Parteneri