Tel: 0745.399.996   facebook  
Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei


Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei

Copilul tau e unic.
Invata sa-l cunosti si sa-l intelegi mai bine, insoteste-l in travaliul sau de crestere si dezvoltare. Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei este un program de educatie parentala centrat pe relatie, dezvoltat de Cooper, Hoffman&Powell.

Acest program porneste de la teoria atasamentului si are la baza cinci decenii de cercetari referitoare la modul in care este ( sau nu este) sprijinita dezvoltarea sentimentului de siguranta in relatiile de atasament.

El este astfel conceput incat sa ofere parintilor principii cheie care ii vor ajuta sa inteleaga mai bine nevoile copiilor si sa dezvolte o relatie de atasament sigur cu copiii lor, intr-o forma usor de asimilat si intr-un context suportiv.

O astfel de relatie este baza dezvoltarii la copii a empatiei, stimei de sine, relatiilor bune cu adultii si copiii, a abilitatii de gestionare a emotiilor, a bunatatii si blandetii.

Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei se adreseaza in egala masura mamicilor si taticilor, viitorilor parinti, parintilor adoptivi, bunicilor, asistentii maternali, educatoarelor si ingrijitoarelor din crese si gradinite, si tuturor celor care au un rol semnificativ in cresterea si ingrijirea copiilor.

Acest program contine 8 module/intalniri:

  • Introducerea conceptului de Cerc al Sigurantei si al modului in care Cercul "apare intotdeauna" in vietile copiilor si adultilor
  • Sa invatam despre nevoile copiilor, parcurgand tot Cercul.
  • "Sa fim alaturi" de copii pe Cercul Sigurantei.
  • "Sa fim alaturi" de bebelusi pe Cercul Sigurantei.
  • Calea spre Siguranta.
  • Sa ne intelegem dificultatile.
  • Ruperea relatiilor si repararea lor.
  • Recapitulare si impartasire experiente.Facilitator: Bianca Sava, psihoterapeut, educator parental autorizat "Cercul Sigurantei"
E-mail: bianca.sava@atelierul-de-zambete.ro
Telefon: 0740 084 475

Durata programului: 8 intalniri saptamanale
CAND: Intalnirile vor avea loc in fiecare miercuri de la ora 18:00.
NUMARUL DE PARTICIPANTI: minim 5 parinti/bunici; acest grup se adreseaza parintilor/bunicilor cu copii intre 0-5 ani
Donatie recomandata: 50 lei/ intalnire. O parte din sumele colectate vor constitui fondurile necesare sustinerii acestui curs catre asistentii maternali si parinti din grupuri vulnerabile

Parteneri