Tel: 0745.399.996   facebook  
Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Yoga prenatala


Yoga prenatala

Datele de incepere pentru urmatoarele cursuri sunt:
Miercurea de la 10:00 si joia de la 18:30

Prin practica Yoga ne dorim echilibrarea corpului, a mintii si a sufletului. 

In timpul sarcinii, corpul matern se transforma progresiv, astfel incat sa ofere bebelusului cadrul adecvat, oxigenul si substantele nutritive necesare dezvoltarii sanatoase.

La clasele de Yoga Prenatala ghidate de Ramona Rosu, folosim o selectie de asane/posture potrivite pentru perioada de sarcina, mentinute cate maxim 5 respiratii complete.
Aceste posturi sunt sustinute de respiratia ”oceanului” astfel incat intregul corp, dar si bebelusul din burtica sa primeasca foarte mult oxigen. 

Exersarea acestui tip de respiratie te poate ajuta si la nastere si in travaliu.
Mai mult decat atat, trecand dintr-o postura in alta, sub indrumarea Ramonei, atentia/”observatorul interior” iti va fi directionata catre sunetul propriei respiratii si asupra senzatiilor din corp si,pe masura ce intensitatea posturilor creste,vei invata sa folosesti respiratia si vizualizarea pentru managementul senzatiei din corp.

Progresiv, reusim sa nu ne identificam cu acest instrument minunat – corpul, ci doar sa-l observam, sa-l respectam si invatam sa-l folosim cu sens.Apoi, accesam calitatile si corpurile noastre subtile, armonizandu-le.

Sustinerea acestor posturi ajuta corpul matern si diminueaza efectele mai putin placute ale sarcinii, cum ar fi: 
  • Durerile lombare (de mijloc) sunt eliminate prin formarea autocontrolului asupra aliniamentului corpului si posturii
  • Cresterea mobilitatii articulare (in special articulatiile coxo-femurale si cele ale bazinului)
  • Realizarea autocontrolului planseului pelvi-perineal prin exercitii Kegel;
  • Reeducarea miscarilor respiratorii toracice si diafragmatice, astfel exersand respiratiile pentru travaliu;
  • Relaxare ghidata si facilitarea comunicarii cu bebelusul la finalul fiecarei clase de practica prenatala.
Chiar si pentru mamicile care vor naste prin cezariana, respiratia poate ajuta la mecanismele de a face fata la durerea post-operatorie. Iar un corp cu practica, oxigenat si respectat, se reface mult mai repede post-partum.PENTRU PARTICIPAREA LA CLASELE DE GIMNASTICA, DANS SI YOGA PRENATALA ESTE NECESAR ACORDUL MEDICULUI GINECOLOG!!!

De asemenea, te rugam sa te inscrii in sistemul de programari online aici

Sarcina reprezinta o etapa deosebita cu implicatii fizice si cu importante schimbari psihice si spirituale.

Plecand de la simplul fapt ca dintr-o data nu mai folosesti formularea "eu", ci "noi", realizam ca totul s-a schimbat.


Psihologii sustin faptul ca fiecare dintre noi detine un anume "bagaj informational" reprezentat de amintiri din timpul vietii intrauterine constientizate sau nu, scoase la lumina mai mult sau mai putin. Singura legatura dintre copil si lumea exterioara (sursa de evenimente "memorabile") este reprezentata de mama – femeia insarcinata. Fiecare experienta si stare emotionala traita de mama este transmisa catre copil, de la stress, la teama si pana la exaltare, fericire si bucurie. Asadar, este extrem de important ca starea de spirit in timpul sarcinii sa fie pozitiva si calma, obiective indeplinite de Yoga.

Vino cu un echipament sport lejer, un prosopel si apa. 

Te asteptam cu drag!

Inscrie-te aici

Cost? vezi tarife

Ramona Rosu

Formarea mea de baza este de Fiziokinetoterapeut si Educator prenatal Lamaze, Doula.

Inca din 2005 am inceput sa coordonez orele de Gimnastica Prenatala alaturi de Masajul Terapeutic Prenatal. Dar iata ca, in 2007, a aparut in viata mea practica Yoga si mai exact, Astanga Yoga, sub indrumarea Irenei Zaarour si viziunea a inceput sa prinda alte forme. Am simtit ca rezonez cu filozofia Yoga si ca aduce alt sens.

In 2008 am avut ocazia sa merg la Londra ca Doula si am cautat sa discut cu una dintre facilitatoarele de Pregnancy Yoga de acolo. Am primit indrumare spre propria practica, dar si resurse de informare.

Doar dupa un timp de practica personala si multa experienta cu gravidutele si la nasteri, in 2011 am simtit ca pot sa sustin clasele de Yoga Prenatala cu armonie si echilibru.


Alti vizitatori au mai fost interesati de...

Gimnastica prenatala
Masaj terapeutic prenatal

Parteneri