Tel: 0745.399.996   facebook  
Fii in forma
pentru copilul tau
Fii in forma
pentru copilul tau

Masaj Well Being


Organismul uman este un tot unitar. Insa in funtie de acivitatile specific fiecaruia, resimtim tensiuni in zone diferite. Masajul Well Being este individualizat in functie de necesitatile tale si imbina una sau mai multe dintre tehnicile masajelor mai jos descrise:

MASAJUL DE RELAXARE

Masajul este prelucrarea metodica a partilor moi ale corpului, prin actiuni manuale sau mecanice, in scop fiziologic sau curative-profilactic.Fiind una dintre cele mai vechi metode de tratament aplicate asupra corpului omenesc, masajul are rol

 • de prevenire a numeroasele afectiuni ale organismului,
 • de relaxare,
 • de a combate oboseala,
 • de recuperare a fortelor organismului suprasolicitat, atat fizic cat si psihic.
MASAJUL DE DRENAJ LIMFATIC MANUAL

Drenajul limfatic manual trateaza suferintele cornice de cele mai multe ori a sistemului circulator( in special a celui venos si limfatic), ori a sistemului endocrine ce actioneaza indirect asupra celui circulator. Drenajul limfatic manual presupune abordarea unor zone interzise masajului somatic si anume:ganglionii limfatici. Drenajul limfatic are un rol extraordinar de mare in reechilibrarea hidrica a organismului, recuperarea, absortia si transportul unor substante si minerale vitale, eliminarea unor substante considerate deseuri si toxine pentru organism, care nu isi gasesc alta cale de eliminare.

Drenajul limfatic manual ajuta in :
 • prima faza a tratamentului in toate formele de edem de origine venoasa, cardiaca sau limfatica, cu exceptia edemului congenital in care nu exista cai limfatice si nu pot fi deci stimulate;
 • tratamentul proceselor inflamatorii
 • perioada pre si postoperatorie in chirurgia estetica, plastica si reparatorie (implantul grefelor cutanate, lipoabsorbtie, interventii corectoare pentru diferse segmente,etc)
 • tratamentul leziunilor cutanate (cicatrici dupa arsuri,interventii chirurgicale, accidente,etc)
 • tratamentul oboselii cornice
 • tratamentul obezitatii si celulitei
 • tratamentul tulburarilor trofice distale ale membrelor, consecutive insuficientelor arteriale sau venoase
 • tratamentul chisturilor ovariene si la san, reglarea ciclului menstral
 • intareste imunitatea in sfera ORL
 • tratamentul matretii si pielii paroase cu exces seboreic, caderea parului, par fragil , fara luciu, despicat care se rupe usor,
 • tratamentul durerilor de cap, migrenele
 • tratamentele cosmetice ale fetei: ridurile, pungi sub ochi, cearcane, edeme palpebrale, edemele fetei, pielea prea uscata sau incarcata de sebum, imbatrinirea pielii si tesuturilor, coloratia pielii si orice modificare aparuta datorita unei irigatii ineficiente pentru hranirea si regenerarea celulelor pielii si pentru eliminarea resturilor metabolice
MASAJUL ANTICELULITIC

Celulita este reprezentata de un tesut adipos dezordonat ca dispozitie a celulelor adipoase, datorita numeroaselor aderente fibroase aparute ca urmare a unei evacuari defectuoase a deseurilor, resturilor metabolice, grasimilor ce au ajuns in afara celulei si a apei, in conditiile unei lipse cronice de miscare( aceasta contribuind la fluidizarea continutului spatiului interstitial si astfel ar putea fi absorbite de colectoarele limfatice si evacuate). Celulita este o alterare a tesutului conjunctiv si are ca urmare imbatranirea tesutului prin actiunea glucozei asupra fibrelor de colagen si elastina, tulburari la nivelul circulatiei limfatice si sanguine, care favorizeaza retentia de apa si toxine.

Celulita se formeaz? cu predilec?ie la nivelul coapselor, feselor ?i abdomenului, mai ales la femei si mult mai rar la b?rba?i, datorit? num?rului mai mare de adipocite prezente la sexul feminin.

Cunoscuta si sub denumirea de coaja de portocala, celulita afecteaza 90% dintre femeile care au trecut de pubertate, indiferent daca sunt slabe, cu o greutate normala, supraponderale sau chiar daca fac sport cu regularitate.

Zonele cele mai afectate de celulita sunt: soldurile, fesele, coapsele, abdomenul si bratele.

Masajul in tratamentul celulitei nu se efectueaza de sine sine statator ci impreuna cu drenajul limfatic stimuland eliminarea reziduurilor metabolice rezultate in urma degradarii grasimilor. Avand in vedere ca principiul de baza al masajului este "inainte de toate sa nu faci rau". intensitatea de aplicare a masajului este individuala si depinde gradul de durere al pacientului. Masajul anticelulitic ajuta la accelerarea circulatie locale, care stimuleaza metabolismul de la acest nivel, arzand astfel o parte din grasimile continute de celule. In primul rand efectele masajului se vad la nivelul pielii, aceasta find mai ferma si catielata redandu-i si elasticitatea(prin masaj se stimuleaza si productia de colagen si elastina). Apoi se reduce aspectul de coaja de portocala si se remodeleza corpul(celulita cantareste cateva sute de grame dar ocupa mult volum, de aceea la aceleasi kilograme aratam mult mai slabe).In ultima faza masajul anticelulitic ajuta la tonifierea musculaturii. Trebuie amintit ca tratamentul anticelulitic este unul de durata si rezultatele sunt diferite, deoarece metabolismul si gradul celulitei este diferite de la caz la caz. Desi masajul anticelulitic are rezultate foarte bune, pt rezultate mai rapide see recomanda consumul de apa cel putin 2l/zi, pentru drenarea celulitei, si combinarea masajului anticelulitic cu alte terapii anticelulitice, sport si dieta.

MASAJUL FACIAL (MASAJUL SOMATIC+DRENAJUL LIMFATIC AL FETEI+MASAJUL CU ROLE DE JAD)

Masajul facial este un masaj relaxant iar starea de bine create pacientului actioneaza si asupra musculaturii fetei modificandu-i tonusul. Masajul fetei are un rol cosmetic ajutand la tonifierea musculaturii faciale, diminuarea ridurilor, inlaturarea pungilor si cearcanelor de la ochi, inlaturarea edemului facial. Dincolo de rolul cosmetic al masajului fetei acesta are si rol terapeutic in cazurile in care este necesara o relaxare sau o tonifiere a musculaturii fetei, stimularea sau scaderea sensibilitatii terminatiilor nervoase(calmare in caza de nevralgii), inlaturarea unor cicatrici prin efectul fibrolitic al unor manevre de masaj, in cazul parezelor si paraliziilor faciale.

Drenajul fimfatic facial ajuta la:
 • tratamentul durerilor de cap, migrenele
 • tratamentele cosmetice ale fetei :ridurile, pungi sub ochi, cearcane, edeme palpebrale, edemele fetei, pielea prea uscata sau incarcata de sebum, imbatrinirea pielii si tesuturilor, coloratia pielii si orice modificare aparatu datorita unei irigatii ineficiente pentru hranirea si regenerarea celulelor pielii si pentru eliminatrea resturilor metabolice
 • tratamentul oboselii cornice, ritmul lent al manevrei, asociat blandetei executiei, creeaza conditiile de relaxare fizica si psihica a pacientului
 • intareste imunitatea in sfera ORL.

Jadul este o piatra semipretioasa mitificata chiar de femeile extremului orient, atribuindu-i-se calitati curative datorate vibratiilor inalte ale acestuia, cat si anumite proprietati antiseptice chiar. Datorita vibratiilor produse de jad, masajul este unul relaxant si in acelasi timp, starea de bine creata actioneaza si asupra musculaturii fetei modificandu-i tonusul. Este benefic in diminuarea ridurilor, cearcanelor, edemelor palpebrale, pungile de sub ochi, refaxarea fizica si psihica a pacientului.

La Centrul Pronatalita Masajul Well Being este realizat de Ramona Rosu, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie "CAROL DAVILA" Bucuresti, facultatea de Fiziokinetoterapie.
Programare telefonica la 0745399996

Cost? vezi tarife

Parteneri